חוסר אונים, הראש מריץ תסריטי אימה והכעס מחרב את הטיול. רק מי שנפל קורבן לגניבה יודע באיזו טראומה מדובר. הנה כמה טיפים חשובים, כדי שלא ייהרס לכם הטיול
אצלנו לא נתקלים בזה הרבה, אבל בחו"ל תופעות של כיוס נפוצות באיזורים בהם מסתובבים תיירים ומחוץ למגרשי הספורט. ומי שנגנב לו הארנק, הטלפון הנייד או התיק יודע בכמה עוגמת נפש מדובר. כסף, כרטיסי אשראי ושחזור תעודות חשובות הם רק חלק מכאב הראש, אליו מתווסף אובדן של פריטים חשובים או מזכרות שאין להן תחליף. אז מה עושים?
שׁר בלי תיק: סיפורו של ישראלי שנשדד במדריד
קודם כל, לא שמים את כל הביצים בסל (תיק) אחד. פזרו את הכסף וכרטיסי האשראי למספר מקומות – כיסים נפרדים, ארנק, חגורת מתניים או אפילו שרוול רגל אלסטי עם כיסים – העיקר שכיוס אחד לא יחרב לכם את כל הטיול. בנוסף, להשתדל לא להחזיק סכומי כסף גדולים במזומן. חשוב מאוד לשמור על הדרכון והטלפון, אלה גלגלי ההצלה שלכם במקרה שכל השאר נגנב. בכל מקרה, הבסיס הוא למנוע מעשים מצערים של כייסים וגנבים.
הנה כמה טיפים חשובים:
1. באיזורים צפופים או בעליה לתחבורה הציבורית, לא להחזיק את התיק מאחורי הגב.
2. להשתדל לשים את הארנק בכיס הקדמי של המכנס (ובכיס אחר לשים חלק מהכסף, דרכון ו/או כרטיס אשראי).
3. בשום אופן לא לשים חפצי ערך בכיסים החיצוניים של התיק.
4. להקפיד לסגור את הרוכסנים של התיק.
5. לא להשאיר לרגע את החפצים בלי השגחה, אפילו לא להניח טלפון על השולחן במסעדה או תיק בתא מדידה בחנות כשאתם עומדים ליד.
6. באיזורים מוכי עוני ומקרי גניבה ברחוב, כמו למשל ברחובות סואנים בברזיל או בכניסה למגרשים בדרום אמריקה, לא לענוד שרשראות בולטות או עגילים ארוכים.
7. לשים לב לאדם שמתנגש בנו או נצמד יותר מדי ולהיות עירניים למבטים בין שני אנשים.
אם חלילה נשדדתם, זה מה שצריך לעשות:
א. לפנות מיד לאיש בטחון, ברוב המקומות יש מצלמות אבטחה וניתן יהיה לתפוס את הכייס במהירות.
ב. לא להיכנס לסרטים: גם אם נפלתם קורבן לכיוס או גניבת חפצי ערך בצורה אחרת, הכי חשוב לבדוק שכולם בריאים ולאחר מכן לוודא שהדרכון, הטלפון ואמצעי מימון כלשהו (מזומן/אשראי) איתכם.
ג. לנסות לחשוב, אם עמדתם בתור או הבטתם במוצרים בחנות/דוכן, מי היה לפניכם ומאחוריכם.
ד. לחזור למקומות בהם הייתם, ולשאול על אירוע או אדם חשוד.
ה. להשתדל להיזכר באירועים חריגים – מישהו שנתקל בכם, אם לבשתם או פשטתם מעיל או שרכתם נעליים, אם הייתה מהומה בקרבכם או כל דבר שיכול לשמש כהסחת דעת, אנשים זרים שפנו אליכם סתם פתאום וכו'. עדכנו איש בטחון בכל פרט בו נזכרתם, אולי הגנב עוד נמצא בסביבה וייתפס.
ו. הביטו היטב בסביבתם: אולי הארנק או התיק שנגנבו זרוקים בקרבת מקום – בלי הכסף, אבל עם יתר התעודות או התמונות היקרות ללבכם.
קחו הכל בקלות: אחרי שווידאתם מה בדיוק אבד, להתקשר לארץ ולבקש בעצמכם (או מקרוב משפחה) שכרטיסי האשראי הגנובים יבוטלו ולהזמין חדשים. כל דבר אפשר לשחזר כיום בקלות – רשיון, כרטיס קופת חולים או תעודת סטודנט. אל תלקו את עצמכם ואל תהרסו לעצמכם את המשך הטיול במחשבות וייסורים, בקרוב כל מה שנראה כרגע כמו סיוט יהפוך לאחלה סיפור.
תגובה אחת
Pingback: תוניסיה: תותר כניסת ישראלים | ספורטור - ראשונים בתיירות ספורט