יום שני , 24 מרץ 2025
בית | ארה"ב | כמה שווה קבוצה ב-NBA?
גם עומרי כספי בהלם (צילום: האתר הרשמי)

כמה שווה קבוצה ב-NBA?

שווי הזכיונות בליגה הטובה בעולם זינק בשנה האחרונה ב-74%. ככה זה כשמקבלים 24 מיליארד דולר עבור שידורים

כמה שווה קבוצה אחת ב-NBA? תלוי איזה, אבל המחיר בהחלט עלה לאחרונה. בשנה החולפת זינק שווי הזכיונות בליגה הטובה בעולם ב-74 אחוזים ושווי כל פרנצ'ייז נאמד בממוצע ב-1.1 מיליארד דולרים – כך על פי מחקר שפורסם ב"פורבס".

הסגל הכי יקר בעולם הכדורגל: איפה דורגו ריאל מדריד, ברצלונה או מנצ'סטר יונייטד?

העליה האחרונה של 74 אחוזים נראית משמעותית במיוחד אם משווים את המצב לזה של הליגות המקצועניות הגדולות האחרות בארצות הברית. ב-MLB (בייסבול) עלה השווי ב-48 אחוזים, ב-NFL (פוטבול) עומד הנתון על 24 אחוזים וב-NHL (הוקי קרח) עלה השווי ב-18 אחוזים "בלבד".

קובי בראיינט, פופולרי גם כשהוא פצוע
קובי בראיינט, פופולרי גם כשהוא פצוע

אחד הגורמים המרכזיים לעליה החדה הוא הסכם זכויות השידור החדש עם חברות דיסני וטרנר, שיספק 24 מיליארד דולרים בתקופה שבין 2016 ל-2025. במסגרת ההסכם הקודם שילמה דיסני 485 מיליון דולרים וטרנר 445 מיליון. אלא שבעשור האחרון הסכומים קפצו וקהל הצופים במשחקי NBA עלה ב-26 אחוזים מאז עונת 2002/3.

אז כמה שווה באמת כל קבוצת NBA? עד 2014 היו רק שלושה זכיונות שהוערכו ביותר ממילארד דולרים, כיום יש 11 כאלה. הפרנצ'ייז היקר ביותר הוא לוס אנג'לס לייקרס, על אף הקריסה בשנים האחרונות על המגרש. עלות הזהובים-סגולים נאמדת ב-2.6 מיליארד, זאת למרות שכמות הקהל בסטייפלס סנטר צנחה ב-54% בעקבות פציעתו בשנה שעברה של קובי בראיינט וההדרדרות המקצועית.

ג'יימס, אירווינג ולאב. כולם אצל בלאט (קליבלנד קבאלירס, האתר הרשמי)
ג'יימס, אירווינג ולאב. כולם אצל בלאט (קליבלנד קבאלירס, האתר הרשמי)

הבעיות המקצועיות בניו יורק גם הן לא משפיעות על התשובה לשאלה כמה שווה הזכיון בראשו עומד פיל ג'קסון. הניקס נאמדים כיום ב-2.5 מיליארד דולר, זאת לאחר זינוק של 79 אחוזים בשנה החולפת. שיקגו בולס נמצאת במקום השלישי בדירוג (2 מיליארד).

כמה שווה קבוצת NBA?
מועדון המיליארדריות
לוס אנג'לס לייקרס 2.6 מיליארד דולר
ניו יורק ניקס 2.5 מיליארד דולר
שיקגו בולס 2 מיליארד דולר
בוסטון סלטיקס 1.7 מיליארד דולר
לוס אנג'לס קליפרס 1.6 מיליארד דולר
ברוקלין נטס 1.5 מיליארד דולר
גולדן סטייט ווריירס 1.3 מיליארד דולר
יוסטון רוקטס 1.25 מיליארד דולר
מיאמי היט 1.175 מיליארד דולר
דאלאס מאבריקס 1.15 מיליארד דולר
סן אנטוניו ספרס 1 מיליארד דולר

כל היתר
פורטלנד טרייל בלייזרס 940 מיליון דולר
אוקלהומה סיטי ת'אנדר 930 מיליון דולר
טורונטו רפטורס 920 מיליון דולר
קליבלנד קבאלירס 915 מיליון דולר
פיניקס סאנס 910 מיליון דולר
וושינגטון וויזארדס 900 מיליון דולר
אורלנדו מג'יק 875 מיליון דולר
דנבר נאגטס 855 מיליון דולר
יוטה ג'אז 850 מיליון דולר
אינדיאנה פייסרס 830 מיליון דולר
אטלנטה הוקס 825 מיליון דולר
דטרויט פיסטונס 810 מיליון דולר
סקרמנטו קינגס 800 מיליון דולר
ממפיס גריזליס 750 מיליון דולר
שארלוט הורנטס 725 מיליון דולר
פילדלפיה סבנטי סיקסרס 700 מיליון דולר
ניו אורלינס פליקאנס 650 מיליון דולר
מינסוטה טימברוולבס 625 מיליון דולר
מילווקי באקס 600 מיליון דולר
* על פי נתוני פורבס אחרי עונת 2013/14

בפורבס תלו את הסיבה להמראה בשווי השוק של הקבוצות בהשפעה הבין-לאומית האדירה של ה-NBA. בניגוד לענפים כמו בייסבול, פוטבול אמריקאי והוקי קרח, כדורסל הוא ענף פופולרי בכל העולם וכוכבי הליגה הם דמויות מוכרות שמושכות קהל מסביב לכדור.

ב-NBA גם משחקים 102 שחקנים מ-38 מדינות. בסין, למשל, יש מעל 300 מיליון אנשים שמשחקים כדורסל במסגרת כזו או אחרת וכעת גם להודו יש נציג באמריקה (סים בולאר, סקרמנטו). ההכנסות הבינ"ל עמדו בשנה האחרונה על 18% מסך הכסף שזרם לליגה הטובה בעולם.

עשו לנו לייק בפייסבוק

עוד באותו נושא...

הקבוצה עם הכי הרבה אוהדים בעולם: ממש לא טרנד ישראלי

כדורגל הוא ללא ספק ענף הספורט הפופולרי מכולם, אבל גם בתוכו יש דירוג תחרותי. אז …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *