מפעל המועדונים היוקרתי בעולם קפץ עוד מדרגה, כאשר גם משתתפות הליגה האירופית יקבלו כעת מענקים מוגדלים
ליגת האלופות הפכה כבר מזמן למפעל המועדונים היוקרתי ביותר בעולם. בקרוב זה גם הולך לבלוט אפילו יותר בחשבון הבנק. אופ"א החליטה להגדיל את המענקים למשתתפות, כמו גם על העלאה לפרסים שיקבלו הקבוצות מהליגה האירופית.
כרטיסים לגמר ליגת האלופות 2015: תשובות לכל השאלות
"2,240 מיליוני יורו יהיו זמינים לחלוקה במהלך שלוש השנים הקרובות, 2015-18", הסביר מזכ"ל אופ"א ג'יאני אינפנטינו. "מתוך הסכום הזה, 1.257 מיליארד יועברו לידי המשתתפות של ליגת האלופות ו-380 מיליון יורו יוענקו לקבוצות שיקחו חלק בליגה האירופית. הסכום הנותר יישמר לקופת סולידריות של הכדורגל האירופאי ולצורך הוצאות התפעול של כל מפעלי המועדונים של אופ"א".

חלק מהסכום שיוענק למשתתפות ליגת האלופות, כ-724 מיליון יורו, מוגדר כחלק היחסי בשל מכירת זכויות שידור. הון זה יועבר על פי החלק היחסי של כל שוק, כאשר בנוסף יועברו מענקים קבועים על השתתפות או מעבר כל שלב של המפעל.
קבוצה שהבטיחה את מקומה בשלב הבתים של ליגת האלופות תקבל מענק בסך 12 מיליון יורו, עליה משמעותית לעומת סכום של 8.6 מיליון שהיה נהוג עד כה. בונוס על ניצחון בשלב זה שווה 1.5 מיליון, בעוד שתיקו יזכה כל קבוצה בחצי מיליון יורו.
סך המקסימום שקבוצה תוכל לקבל בצורת מענקים עומד על 54.5 מיליון יורו בעונה, כולל הנפה של הגביע ועדיין לא כולל את כספי החלוקה ממכירת זכויות השידור. הזוכה של ליגת האלופות תעלה כמובן גם למפגש הסופרקאפ האירופאי, שמזכה את המנצחת בו ב-4 מיליון יורו ואת המפסידה ב-3 מיליון.
עליה לשלב הבתים: 12 מיליון יורו (קודם 8.6 מיליון)
ניצחון/תיקו בשלב הבתים: 0.5/1.5 מיליון יורו (0.5/1)
עליה לשמינית הגמר: 5.5 מיליון יורו (3.5)
עליה לרבע הגמר: 6 מיליון יורו (3.9)
עליה לחצי הגמר: 7 מיליון יורו (4.9)
סגנית האלופה: 10.5 מיליון יורו (6.5)
האלופה: 15 מיליון יורו (10.5)

במקביל, הועלו גם סכומי המענקים בליגה האירופית. עליה לשלב הבתים במפעל השני בחשיבותו ביבשת שווה 2.4 מיליון יורו, כאשר רף מיליון יורו ייצחה שוב רק במקרה של עליה לרבע הגמר. האלופה תקבל 6.5 מיליון יורו על ניצחונה בגמר ויכולה לצבור סכום של 15.3 מיליון יורו עוד לפני חלוקת הכסף ממכירת זכויות שידור.
בנוסף, הוחלט על הגדלת המענקים להתאחדויות ביורו 2020, עליה של 50 מיליון יורו לעומת מה שנקבע לקראת יורו 2016, 100 מיליון יורו מאשר יורו 2012 וקפיצה של 150 מיליון יורו מאז סך הפרסים ביורו 2008. משבר כלכלי באירופה? הצחקתם את אופ"א.
ספורטור – ראשונים בתיירות ספורט אתר תיירות ספורט ראשון מסוגו – הבית לכל מי שחולם על טיול כדורגל מושלם. טיפים, לוחות משחקים חבילות וכרטיסים – חבילות לליגת האלופות, חבילות לשמינית גמר ליגת האלופות 2016. בואו לבקר
