הפדרציה הבין-לאומית מכניסה סכומים אסטרונומיים מזכויות שידור של גביע העולם. וגם רוסיה וקטאר כבר על הפרק
ככל שחולפות השנים כך הולכת ומתחזקת ההכרה שהמונדיאל הוא מכרה זהב עבור פיפ"א. מדובר במכרה שרק צומח וגדל בכל מהדורה של הטורניר היוקרתי. על פי "פורבס", פיפ"א תרשום מהמונדיאל הקרוב הכנסות חסרות תקדים בגובה של ארבעה מיליארד דולר.
על פי הנתונים המרשימים, זהו גידול מדהים של 66% בהכנסות פיפ"א בהשוואה לנתונים שהתקבלו בטורניר הקודם בדרום אפריקה ב-2010. למעשה רק המשחקים האולימפיים הם אירוע הספורט שמכניסים יותר כסף לארגון האחראי (IOC – הוועד האולימפי הבינ"ל).
כצפוי, מרבית ההכנסות של פדרציית הכדורגל העולמית יגיעו מספונסרים וזכויות שידור (לא ממכירת כרטיסים). עבור זכויות השידור של מונדיאל 2014 בברזיל תקבל פיפ"א 1.7 מיליארד דולר מכלל גופי התקשורת המשדרים, כאשר הסכום הזה לבטח יצמח לקראת רוסיה 2018.
בכמה בדיוק הוא יצמח? בהרבה. רק לשם ההשוואה, ערוץ ESPN רכש את הזכויות לגביעי העולם ב-2010 וב-2014 בעסקה כוללת של 100 מיליארד דולר. ב"פוקס ספורטס" רכשו את הזכויות למונדיאלים הבאים ברוסיה ובקטאר בסכום לא ידוע, אך ההערכות מדברות על בין 400 ל-500 מיליון דולר.
הספונסרים יכניסו לספ בלאטר וחבריו סכום אסטרונומי של 1.35 מיליארד דולר. בין הפרטנרים של פיפ"א נמצאים התאגידים הרב לאומיים הגדולים ביותר: קוקה קולה, סוני, ויזה, אדידס, יונדאי ועוד.
על פי ההערכות, תקציב פיפ"א בארבע השנים הבאות, בין 2015 ל-2018 יעמוד על 4.9 מיליארד דולר, כאשר מתוכם 2.15 מיליארד דולר כבר הוקצו לצורך בניית ושיפוץ האיצטדיונים ברוסיה 2018. בנוסף, מתוך ה-4.9 מיליארד דולר, 78% יושקעו בקידום המונדיאל, תשתיות וכדומה.
בלאטר משוכנע: "מונדיאל 2014 יהיה הצלחה אדירה"
לוח השידורים