יום חמישי , 5 ספטמבר 2024
בית | איצטדיונים | סטמפורד ברידג': הבית של צ'לסי
סטמפורד ברידג', ביתה של צ'לסי

סטמפורד ברידג': הבית של צ'לסי

המבצר של צ'לסי הוא אחת האטרקציות של לונדון. איך מגיעים, מתי נערכים סיורים וכמה מושבים יש שם? הכל כאן

מקומות ישיבה: 41,837

נחנך: 1877

כתובת: סטמפורד ברידג', פולהאם רואד (Fulham Road, London, SW6 1HS)

מה משותף לאיצטדיונים של מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי? תופתעו לשמוע שאותו אדריכל תיכנן את שניהם. מדובר בארצ'יבלד ליץ', שנשכר קודם בלונדון במטרה שיסב את סטמפורד ברידג' מאיצטדיון בו נערכו בעיקר תחרויות אתלטיקה במשך 28 שנים למתקן המתאים יותר לאירוח משחקי כדורגל. ומאיפה בא השם? בראשית המאה התשע עשרה זרם שם נחל בשם סאנפורד קריק והטענה היא שהאיצטדיון קיבל את כינויו משיבוש שמו של הגשר שחצה את אותו ערוץ כחלק מפולהאם רואד.

רוצים לקרוא על איצטדיונים נוספים? לחצו כאן

שינוי המבנה כמעט הושלם ב-1905 והוצע לפולהאם, אבל זו סרבה ומי שקפצה על המציאה הייתה קבוצת צ'לסי הצעירה. יציע אחד היה מקורה ושלושת הצדדים הנוספים הורכבו מטריבונות חשופות, כאשר המתקן כולו יכול היה להכיל כמאה אלף צופים. בשנות ה-30' של המאה הקודמת החלו להיערך במקום שיפוצים נוספים וב-1935 נרשמה תכולה שיא בסטמפורד ברידג' – 82,905 איש בדרבי לונדוני מול ארסנל.

במשך השנים נערכו באיצטדיון שיפוצים רבים, כאשר עלויות בניית היציע המזרחי החדש כמעט הובילו את המועדון לפשיטת רגל. המתחם כולו נמכר ליזמים בניסיון להחזיר חובות וצ'לסי עמדה לחלוק בית עם פולהאם וקווינס פארק ריינג'רס. רק ב-1992 הכחולים החזירו לעצמם את מלוא השליטה על האיצטדיון ונאלצו לערוך בו שינויים מרחיקי לכת בעקבות מסקנות ועדת טיילור, שהתוותה את הדרך למאבק בחוליגניזם.

בעקבות צמצום התכולה עם השנים שוקלים בהנהלת צ'לסי להרחיב את סטמפורד ברידג' או לעבור לאיצטדיון חדש במערב לונדון. הצעה של המועדון לרכוש אתר של תחנת כוח ישנה לא צלחה והבלוז מחפשים פתרון אחר.

סטמפורד ברידג', ביתה של צ'לסי (צילום: DIGITAL CAMERA)
סטמפורד ברידג', עוד יעד לביקור בלונדון (צילום: DIGITAL CAMERA)

בסביבת האיצטדיון יש מספר בתי קפה, מסעדות ופאבים, בעיקר על פולהאם רואד או קינגס רואד מעט מדרום. בצ'לסי וילאג' קומפלקס הסמוך יש כמה מסעדות, בר ספורט ומלון יוקרתי למדי.

צ'לסי מציעה סיורים מודרכים שעוברים דרך חדר ההלבשה, מנהרת השחקנים, חדר מסיבות העיתונאים ומוזיאון המועדון. הביקור אורך כשעה ועולה 20 ליש"ט, אבל אפשר לקבל הנחה בסך 3 ליש"ט אם מזמינים מקום מראש. כרטיס כניסה למוזיאון בלבד עולה 11 ליש"ט. הסיורים נערכים לאורך כל השבוע ויוצאים מדי חצי שעה מ-10 בבוקר ועד 15:00. אפשר להיכנס למוזיאון מתשע ועד ארבע אחר הצהריים. אין סיורים בימי משחקים וגם לא יום לפני משחק בליגת האלופות. המוזיאון פתוח בימי משחקים, מלבד ביום משחק צ'מפיונס או ביום שלפניו.

לא פשוט להשיג כרטיסים למשחקי הבית של צ'לסי בגלל המיקום המצוין בלונדון והעדיפות שמקבלים חברי המועדון. אפשר לנסות לרכוש כמה שיותר מוקדם דרך אתר האינטרנט של המועדון או במספר הטלפון המצוין בו. את תרשים הישיבה בסטמפורד ברידג' ומחירי הכרטיסים השונים אפשר לראות כאן.

איך מגיעים?
האיצטדיון של צ'לסי ממוקם כשלושה קילומטרים מדרום-מערב להייד פארק וכלבו הארודס וכארבעה ק"מ מדרום-מערב לארמון באקינגהאם.
ברכבת התחתית (undergroud/tube): לעלות על הדיסטריקט ליין (ירוק) לכיוון ווימבלדון ולרדת בתחנת פולהאם ברודוויי (Fulham Broadway) הסמוכה לאיצטדיון. משם ללכת מזרחה על פולהאם רואד והסטמפורד ברידג' יהיה מצד שמאל. גם תחנת ארל'ס קורט נמצאת במרחק של כעשרים דקות הליכה מהמקום.
ברכבת העלית: תחנות ווסט ברומפטון וגם איפריאל וורף נמצאות במרחק כרבע שעה הליכה.
באוטובוס: קו 14, שנוסע מיוסטון סקוור לפאטני, עובר סמוך לאיצטדיון על פולהאם רואד. כך גם הקווים 211 (מווטרלו להאמרסמית') ו-414 (ממאידה וייל לפאטני ברידג'). קווים 11, 28, 296 ו-391 עוברים כולם בקרבת מקום.
ברכב: עדיף להימנע מהגעה ברכב פרטי, הן בשל עומסי תנועה והן משום שאין ממש מקומות חניה באיזור. למי שמתעקש, לרדת מכביש M25 לכביש M4 (שהופך ל-A4) לתוך העיר. בארל'ס קורט לפנות ימינה לארל'ס קורט רואד ולאחר כקילומטר וחצי לפנות ימינה לפולהאם רואד. אחרי כמה מאות מטרים האיצטדיון יימצא מימין.

עוד באותו נושא...

יובנטוס סטדיום – טורינו

הגברת הזקנה הייתה הראשונה באיטליה שמחזיקה באיצטדיון פרטי. המעבר, איך להגיע וסיורים במתקן: כל מה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *